Creme brulee

Creme brulee
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 27)
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • laska wanilii
  • 600 ml śmietany
  • 8 żółtek
  • pół filiżanki cukru
  • łyżka cukru do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować śmietanę z laską wanilii. Odstawić na 2 minuty. Żółtka wymieszać z cukrem starając się nie wbijać w nie powietrza. Mieszając powoli wlewać śmietanę. Przygotowaną masę przelać do miseczek. Rozgrzać piekarnik do 160°C. Piec krem przez godzinę w kąpieli wodnej. Schłodzić przez 3 -4 godziny w lodówce. Każdą porcję posypać cukrem i skarmelizować go za pomocą palnika.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA