Coleslaw

Coleslaw
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.121)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 1/2 szklanki octu jabłkowego
  • 1/2 szklanki żółtej musztardy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 główki kapusty
  • bez głąba i drobno pokrojonej lub poszatkowanej
  • 1 czerwona papryka
  • pozbawiona gniazda nasiennego
  • drobno pokrojona
  • 1 czerwona cebula
  • obrana i drobno pokrojona w plastry
  • 3 marchewki
  • obrane i utarte
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ocet, musztardę i cukier ukręcić na dressing. Kapustę, paprykę, cebulę i marchewki przełożyć do dużej miski. Dodać sos i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać natychmiast lub włożyć do lodówki, żeby smaki się przegryzły.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE