Ciasto z pesto i szczypiorkiem

Ciasto z pesto i szczypiorkiem
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.126)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce. Łagodnie wmieszać szczypiorek. W innej misce wymieszać pesto ze śmietaną. Suche składniki wsypać do mokrych. Mieszać do czasu aż się połączą. Ciasto rozwałkować i piec w 230°C, jeśli mają być z niego ciastka. Można używać jako wierzch zapiekanki z kurczaka.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA