Ciasto z oliwą

Ciasto z oliwą
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmaruj oliwą, wysyp mąką, pozbywając się jej nadmiaru. Utrzyj jaja, cukier, mleko, oliwę, wanilię i rozmaryn. W drugiej misce wymieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Dodaj suche składniki do mokrych, wymieszaj, ciasto przelej do foremki. Piecz przez godzinę i 20 minut. Wystudź i podawaj z bitą śmietaną bazyliową albo ulubionym kremem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE