Ciasto z jabłkami i toffi

Ciasto z jabłkami i toffi
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Wypieki i desery Paula Hollywooda (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wysmaruj masłem i obsyp mąką miskę żaroodporną o pojemności ok. 1 litra.

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Zmieszaj suche składniki: obie mąki, cukier, proszek do pieczenia i cynamon.

W oddzielnym naczyniu roztrzep jaja z mlekiem i olejem. Wlej do suchych składników i połącz. Potem wmieszaj w ciasto jabłka i toffi.

Przelej do przygotowanej miski i piecz 50-60 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek musi wyjść czysty.

Upieczone ciasto pozostaw w misce jeszcze przez 10 minut, potem odwróć i wyjmij. Odstaw do ostygnięcia i przybierz ciastkami na patyku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE