Ciasto kawowe w filiżance

Ciasto kawowe w filiżance
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 100g czekolady deserowej
  • 100g masła (pół kostki)
  • 4 jajka
  • ½ szklanki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • ½ szklanki mocnej kawy o temperaturze pokojowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 160° C. Włóż czekoladę i masło do miski i postaw ją na garnku z gotującą się wodą. Mieszaj, aż czekolada się zupełnie roztopi i zdejmij z garnka. Wymieszaj jajka, cukier, ekstrakt waniliowy i kawę. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i mieszaj, aż masa będzie gładka. Rozłóż ją do 4 filiżanek. Piecz w kąpieli wodnej przez 40 minut. Podawaj od razu, lub na zimno.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA