Ciastka z wiórkami czekoladowymi

Ciastka z wiórkami czekoladowymi
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.90)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
12

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 190 stopni C. Masło ubijać razem z dwoma rodzajami cukru w mikserze aż masa będzie lekka i puszysta. Dodać jajka i wanilię, ubijać jeszcze kilka minut. W innej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao. Suche składniki dodać do masy maślanej i dobrze wymieszać. Dodać startą czekoladę. Ciasto wykładać dużą łyżką, dłońmi nadać im kształt kulek. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odległości 5 cm od siebie. Piec przez 12 minut. Porcja ciasta wystarczy na 12 dużych ciastek lub na 18 mniejszych.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA