Ciastka snickerdoodles

Ciastka snickerdoodles
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.91)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 1 szklanka masła
  • 1 1/2 szklanki białego cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka syropu kukurydzianego
  • 3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 białego cukru
  • 2 łyżki mielonego cynamonu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 190 stopni C. Masło ukręcić z cukrem na lekką i puszystą masę w robocie kuchennym, dodając po jednym jajku. Dodać wanilię i syrop kukurydziany, miksować aż masa stanie się gładka. W innej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Sypkie składniki przesypać do masy z masła i jajek. Mieszać aż wszystko się połączy. Pozostały cukier wymieszać z cynamonem. Ciasto nabierać łyżką, w dłoniach formować z niego kulki i obtoczyć je w cukrze z cynamonem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 5cm odstępach. Delikatnie palcami spłaszczyć kulki. Piec 12 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA