Ciasteczka z chili, figami i kakao

Ciasteczka z chili, figami i kakao
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 filiżanka suszonych fig moczonych przez kilka godzin w soku z pomarańczy
  • 1 filiżanka surowego kakao
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego albo nasiona z 1 laski wanilii
  • pół filiżanki surowego kakao do obtoczenia

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Figi odcedzić (płyn zachować). Rozdrobnić w blenderze na gładką masę razem z kakao, pieprzem i wanilią. Uformować niewielkie kulki, obtaczać w kakao. Przed podaniem schłodzić.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE