Ciasteczka owsiane babci

Ciasteczka owsiane babci
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

  • Ciasto:
  • 200 g masła
  • 50 g cukru
  • 240 g mąki pszennej
  • 50 g suszonych jagód
  • 75 g suszonych borówek brusznic
Lukier:
  • 100 g masła
  • 75 g cukru
  • 400 g płatków owsianych
Dodatkowo:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wymieszaj składniki ciasta. Wyłóż na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Ugnieć i wyrównaj, aby powstała warstwa jednakowej grubości.

Roztop masło. Wsyp cukier. Zostaw, aż się rozpuści. Wsyp płatki. Wylej na warstwę ciasta. Piecz 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200ºC, na złoty kolor. Pokrój ciasto na kawałki i skrop roztopioną czekoladą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE