Ciasteczka Lucindy z melasą

Ciasteczka Lucindy z melasą
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Wymieszać mąkę, sodę, cynamon, sól, imbir i goździki. Dodać brązowy cukier. Wlać roztopione masło, melasę, mleko. Dodać jajko i skórkę pomarańczową. Wszystko razem wymieszać. Robić kulki z jednej łyżki stołowej (na duże ciastka) lub 1 łyżeczki (na małe ciasta). Obtoczyć w grubym cukrze. Układać na wyłożonej pergaminem blasze. Schłodzić w lodówce 5 minut. Każdą kulkę spłaszczyć dnem szklanki. Ciastka piec 12 minut, przełożyć na drucianą siatkę do ostygnięcia.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE