Chutney z wiśni i pinot noir

Chutney z wiśni i pinot noir
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

  • 240 g suszonych wiśni
  • 480 ml pinot noir
  • 100 g brązowego cukru
  • 1 obrana i drobno posiekana czerwona cebula
  • 2 łyżki tartego, świeżego imbiru
  • szczypta soli
  • 120 ml octu z czerwonego wina

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzuć wszystkie składniki do rondelka i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Gotuj, aby odparować płyn i pogłębić aromat składników. Gdy większość płynu odparuje, a chutney zgęstnieje, jest gotowe. Przechowuj w lodówce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA