Chutney z rabarbaru

Chutney z rabarbaru
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

  • 900 g rabarbaru
  • 900 g cebuli
  • 300 ml octu słodowego
  • 900 g brązowego cukru
  • po łyżeczce soli
  • pieprzu
  • mielonego ziela angielskiego i mielonych goździków

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pokroić rabarbar na małe kawałki, posiekać cebulę i obgotować w occie przez 20 minut. Dodać pozostałe składniki i gotować przez kolejne pół godziny, aż chutney zgęstnieje. Gorący przełożyć do słoików. Uwaga! Chutney należy przyrządzić co najmniej 2-3 tygodnie przed podaniem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE