Chutney z papai

Chutney z papai
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty, Inne

Składniki:

  • 3 papaje
  • obrane
  • wypestkowane i pokrojone w dużą kostkę
  • 1 kolczoch jadalny
  • obrany
  • bez pestki
  • pokrojony w dużą kostkę (można zastąpić ogórkiem)
  • ½ czerwonej papryki
  • pokrojone w drobną kostkę
  • ¼ limonki
  • drobno pokrojonej
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • 2 łyżeczki gruboziarnistej soli
  • 1½ szklanki cukru
  • 1 szklanka octu
  • ¾ szklanki wody

Kalkulator wag i miar

Przepis

Umieścić wszystkie składniki chutneyu w garnku i gotować 2 godziny na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia i wkładać gorący do wyparzonych słoików.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE