Chutney z mango

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 1/4 szklanki octu palmowego
- 1/4 szklanki łyżki cukru
- 1 łyżeczka płatków chilli
- 6 goździków
- 6 ziaren pieprzu
- 1 łyżeczka uprażonego kminku
- 2 zielone (niedojrzałe) mango pokrojone w kostkę
- 5 cm kawałek imbiru pokrojony w plastry
Przygotowanie:
W rondlu gotować ocet z przyprawami i cukrem przez ok. 10 minut dodać owoce. Gotować aż większość płynu odparuje, a mango się rozgotuje. W trakcie gotowania można dolewać odrobinę wody gdy płynu będzie zbyt mało, a owoce pozostaną zbyt twarde.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze