Chutney z mango

Chutney z mango
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.30

Składniki:

  • 1/4 szklanki octu palmowego
  • 1/4 szklanki łyżki cukru
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • 6 goździków
  • 6 ziaren pieprzu
  • 1 łyżeczka uprażonego kminku
  • 2 zielone (niedojrzałe) mango pokrojone w kostkę
  • 5 cm kawałek imbiru pokrojony w plastry

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W rondlu gotować ocet z przyprawami i cukrem przez ok. 10 minut dodać owoce. Gotować aż większość płynu odparuje, a mango się rozgotuje. W trakcie gotowania można dolewać odrobinę wody gdy płynu będzie zbyt mało, a owoce pozostaną zbyt twarde.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE