Chutney śliwkowy

Chutney śliwkowy
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Jesienne ATELIER SMAKU (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Kolendrę i ziele angielskie wrzucamy na rozgrzany olej, po chwili dorzucamy pokrojone śliwki, cukier i curry. Smażymy cały czas mieszając, aż śliwki puszczą sok. Dodajemy lawendę i solimy. Dusimy, aż śliwki się rozpadną.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE