Chrupiący bekon na słodko

Chrupiący bekon na słodko
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Ilość osób:
4

Przepis


Przygotowanie
Cztery plastry bekonu ułożyć na pofałdowanej blasze przeznaczonej do kuchenek mikrofalowych. Posmarować 2 łyżkami syropu klonowego. Odwrócić i drugą stroną posmarować również 2 łyżkami syropu. Przykryć luźno papierowym ręcznikiem. Wstawić na 4 minuty do kuchenki mikrofalowej nastawionej na najmocniejsze grzanie. Sprawdzić, podpiekać przez dalsze 30 sekund i jeszcze raz sprawdzić. Podpiekać, kontrolując co 30 sekund, aż bekon będzie chrupiący (w sumie około 6 minut).

© Jacques Pepin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE