Chrupiące steki z miecznika

Chrupiące steki z miecznika
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Floyd w Indiach Madras (odc.5)
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Przygotowanie:



Składniki:
cebula
świeży imbir
kurkuma
chilli
ocet
miecznik lub inna ryba (filety)

Przygotowanie:
Zmiksować cebulę i imbir na puree. Dodać kurkumę i chilli, wlać ocet i dokładnie wymieszać. W powstałej mieszance obtoczyć kawałki ryby i usmażyć je na patelni z obu stron.


© Keith Floyd

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE