Chrupiąca sałatka z sałatą rzymską

Chrupiąca sałatka z sałatą rzymską
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Przepis

Składniki:
2 główki sałaty rzymskiej
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
1 drobno posiekana dymka
2 pomarańcze
½ szklanki uprażonych płatków migdałowych

dressing:
½ szklanki majonezu
2 łyżki wody
sól i pieprz do smaku

opcjonalnie:
2-3 pokrojone w cienkie plasterki rzodkiewki

Przygotowanie:
Sałatę umyć, liście porwać na kawałki, ułożyć w dużej misce. Posypać natką i dymką. Pomarańcze obrać usuwając albedo. Miąższ wyciąć małym, ostrym nożem spomiędzy skórek lub pokroić owoce na cienkie plasterki. Ułożyć na sałacie. Posypać migdałami. Składniki dressingu wymieszać. Skropić nim sałatę. Dodać rzodkiewkę. Wymieszać, podawać.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE