Chrupiąca kapusta

Chrupiąca kapusta
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju uprażyć nasiona gorczycy i czarnuszki. Dodać papryczki, soczewicę i orzeszki. Smażyć jeszcze minutę, aż soczewica zmieni kolor. Dodać liście curry i kapustę, posolić. Smażyć, często mieszając, około 10 minut, aby kapusta pozostała jędrna i chrupka. Przed podaniem usunąć papryczki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE