Chrupiąca brukselka

Chrupiąca brukselka
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Przepis

Boczek kroimy na małe paseczki. Pieczemy je na blasze przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Odcinamy głąby z brukselki i przekrawamy każdą główkę na pół. Po 10 minutach zdejmujemy boczek z blachy i osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Na pozostały na blasze tłuszcz wykładamy brukselkę. Przyprawiamy ją solą i pieprzem i pieczemy przez 20 minut w tej samej temperaturze co boczek. Prażymy na patelni obrane z łupin orzechy. Oczyszczamy jabłka z gniazd nasiennych i kroimy je w grubą kostkę. Upieczoną brukselkę przekładamy do miski, dodajemy pokrojone jabłka, orzechy i usmażone paseczki boczku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

OLOWIESZOWA 5 lat temu

Całkiem sympatyczna prowadząca i bardzo proste, smaczne przepisy, chyba #Marienka miała kiepski dzień...;-)

mikela 6 lat temu

bardzo dziwne spostrzeżenia??? fajna kobietka, przystępne łatwe przepisy co świadczy suma głosów.ja polecam w szczególności sorbet z ananasa i fasolkę z pleśniowym.a wydaje mi się ,ze się nie podnieca ale lubi to co robi a o to chodzi aby pasję łączyć z pracą

Marienka 6 lat temu

koszmarna kobieta,
ciezko sluchac jak pokazuje co robi
podnieca sie jakos tak dziwnie jak cokolwiek robi
nawet sie nie chce gotowac tego co ona robi bo irytuje samo patrzenie na jej wieczna i jakas w sumie sztuczna ekscytacje

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE