Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Chrupiąca aromatyczna kaczka

Chrupiąca aromatyczna kaczka
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Ideał
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 kacze udka
  • najlepiej z hodowli ekologicznej
  • ze skó
  • 75 g skrobi kukurydzianej
  • olej arachidowy do głębokiego smażenia
  • szczypta suszonych płatków czerwonej chili

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Włóż kacze udka do plastikowej torebki strunowej wraz z wszystkimi składnikami marynaty. Zamknij, dobrze obtocz mięso w przyprawach i włóż do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE