Chłopska zupa

Chłopska zupa
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • biała część pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 łodygi selera
  • 1 cukinia
  • ½ filiżanki jęczmienia
  • łyżeczka tymianku
  • liść laurowy
  • łyżeczka suszonego oregano
  • litr bulionu rybnego
  • ½ filiżanki makaronu z brązowego ryżu
  • sól i pieprz
  • filiżanka natki włoskiej pietruszki

Kalkulator wag i miar

Przepis

Por podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek. Smażyć przez 30 sekund. Dodać warzywa. Wymieszać. Dołożyć jęczmień i zioła. Wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut. Na koniec dodać makaron i ugotować go al dente. Przybrać natką pietruszki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE