Chlebowa piętrowa pizza z sosem pomidorowym i grillowanymi warzywami

Chlebowa pizza
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pizza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj sos. Paprykę, cebulę pokrój w drobną kostkę. Posiekaj czosnek i papryczkę chili. Do garnka wlej oliwę i dodaj warzywa. Podduś składniki na wolnym ogniu, następnie dodaj pomidory z puszki, wino, ocet, sól i cukier. Zmiksuj sos na jednolitą masę i dodaj świeżo startego czosnku i bazylię.
Przygotuj warzywa do grillowania. Pokrój bakłażana, cukinię i paprykę. Polej warzywa oliwą. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Ugrilluj warzywa na patelni. Wytnij z chleba spód pizzy. Nałóż sos pomidorowy, a następnie warzywa i ser pleśniowy. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni i włóż pizzę na 3 minuty. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA