Chlebek naan

Chlebek naan
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Z mąki, wody i drożdży wyrób ciasto. Dodaj szczyptę soli. Ugnieć je, rozwałkuj, rozciągnij i ponaciskaj palcami. Dla lepszego smaku posmaruj placek oliwą z posiekanym czosnkiem. Połóż go na blasze i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 5-10 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE