Chleb kukurydziany 2

Chleb kukurydziany 2
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.85)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 210 stopni C. Umieścić w nim żeliwną formę do pieczenia o 20 cm średnicy. W małym rondlu wymieszać masło, mleko, mąkę kukurydzianą i brązowy cukier. Powoli doprowadzić do wrzenia, mieszać przez kilka minut, aż zgęstnieje. W średniej wielkości misce roztrzepać jaja, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać obie masy, aż składniki się połączą. Posmarować olejem formę, wlać na nią masę. Piec 20-25 minut, aż chleb będzie rumiany przy brzegach i upieczony w środku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE