Chipsy z chlebka pita

Chipsy z chlebka pita
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 4 pity
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka nasion kopru włoskiego
  • 1 łyżka nasion anyżku
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Pokrój pity na kliny. Połóż na wyłożoną pergaminem blachę i posmaruj miodem. Posyp przyprawami, oraz solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika i piecz przez jakieś 10 minut, aż będą złociste i chrypiące. Podawaj od razu, albo jak trochę wystygną.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE