Chilli z kurczakiem i trzema paprykami

Chilli z kurczakiem i trzema paprykami
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej duży garnek o grubym dnie na średnim ogniu i wlej 2 łyżki oleju. Obtocz pokrojone w kostkę mięso kurczaka w mące i obsmażaj porcjami w garnku, aż się zrumienią. Opróżnij garnek z mięsa, zmniejsz ogrzewanie, dodaj pozostałe 2 łyżki oleju, kmin, kolendrę, cebulę, seler, marchewkę oraz rzepę i smaż, aż cebula będzie szklista (ok. 5 min). Dodaj paprykę i jalapeno oraz czosnek i podduś przez minutę. Wlej białe wino oraz melasę i zagotuj. Dodaj obsmażone kawałki kurczaka, a następnie wmieszaj sok jabłkowy, pomidory, fasolę, bulion drobiowy oraz listki laurowe. Przykryj i duś na wolnym ogniu ok. 45 min, aż warzywa zmiękną, a mięso będzie ugotowane. Posól do smaku i wymieszaj z cynamonem i pieprzem, aż osiągniesz właściwy aromat i smak.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE