Chilli z grilla faszerowane kozim serem

Chilli z grilla faszerowane kozim serem
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia jamajska

Składniki:

  • strączki chilli odmiany Anaheim (niezbyt ostre)
  • pieprz i sól do smaku
  • oliwa do posmarowania
  • twaróg z koziego mleka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Opiec papryczki na średnio rozgrzanym grillu. Odłożyć na kilka minut i ostrym nożem zdjąć skórkę. Przekroić wzdłuż, nie rozcinając do końca i usunąć pestki. Nadziewać papryczki serem, posypać solą i pieprzem, ścisnąć brzegi i posmarować papryczki oliwą. Piec na średnio rozgrzanym grillu przez 3-4 minuty, obracając. Papryczki mają się tylko podgrzać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA