Ceviche z przegrzebków

Ceviche z przegrzebków
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Usuń mały włóknisty mięsień z wnętrza każdego przegrzebka, którzy służy do blokowania muszli i jest bardzo twardy. Rozetnij każdego przegrzebka na pół wzdłuż „równika”. Wymieszaj przegrzebki z sokiem i skórką z limonek, czerwoną papryką i cebulą, kolendrą, solą i oliwą. Dodaj połowę papryczki habanero, spróbuj i oceń, czy dorzucić resztę. Podawaj natychmiast lub przechowuj w lodówce do czasu serwowania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA