Ceviche z przegrzebków

Ceviche z przegrzebków
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Usuń mały włóknisty mięsień z wnętrza każdego przegrzebka, którzy służy do blokowania muszli i jest bardzo twardy. Rozetnij każdego przegrzebka na pół wzdłuż „równika”. Wymieszaj przegrzebki z sokiem i skórką z limonek, czerwoną papryką i cebulą, kolendrą, solą i oliwą. Dodaj połowę papryczki habanero, spróbuj i oceń, czy dorzucić resztę. Podawaj natychmiast lub przechowuj w lodówce do czasu serwowania.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE