Cebulowe bhaji

Cebulowe bhaji
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wymieszać obie mąki, chilli, kurkumę, szpinak i sól. Powoli wlać wodę, w takiej ilości, by powstało ciasto. Dodać sodę i cebulę. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10-12 minut. W głębokiej patelni lub w woku mocno rozgrzać olej. Łyżką wkładać porcje ciasta do oleju. Smażyć bhaji partiami po 3-4 minuty, na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i osączać na papierowym ręczniku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE