Buraczane pęczotto

Buraczane pęczotto zobacz Buraczane pęczotto 2018-06-19 12:16:52
Buraczane pęczotto
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przygotuj warzywa: cebulę i czosnek obierz i poszatkuj, buraki, marchew i pietruszkę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Zeszklij cebulę i czosnek na niewielkiej ilości tłuszczu z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Dodaj marchew, pietruszkę, buraki i pozostałe zioła, podlej niewielką ilością wody i podduś.
Przepłukany pęczak wrzuć do warzyw, podlej sokiem z buraka i duś do miękkości pod przykryciem.
W razie potrzeby podlewaj wrzącą wodą. Na koniec dopraw cytryną, solą i pieprzem, posyp szczypiorkiem oraz pestkami dyni i podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE