Bułki ziemniaczane

Bułki ziemniaczane
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.121)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mąkę, drożdże, sól i płatki ziemniaczane wsypać do miski robota kuchennego z mieszadłem do wyrabiana ciasta. Dodać jajko, mleko i masło i włączyć urządzenie na średnie obroty. Miksować do czasu powstania ciasta. Wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Ciasto przełożyć do miski natłuszczonej oliwą. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić objętość w ciągu 1 godziny. Wybić całe powietrze z ciasta i uformować 8 bułek. Ułożyć je na blasze do pieczenia i odstawić do wyrośnięcia, żeby podwoiły objętość. Piec 25-30 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE