Bulion ze świeżych ziół

Bulion ze świeżych ziół
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • po garści ziół: trybuli
  • majeranku
  • natki
  • estragonu i szczypiorku
  • 750 ml wywaru warzywnego lub drobiowego
  • kawałek masła
  • 1 duży ziemniak
  • pokrojony w kostkę
  • 1 duży por
  • pokrojony w krążki
  • sok z limonki

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zioła posiekaj tuż przed gotowaniem i zachowaj łodygi. Możesz zastosować dowolną mieszankę ziół sezonowych. Podgrzej wywar warzywny lub drobiowy. Dorzuć łodygi. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Odstaw na kwadrans. Rozgrzej masło w rondlu. Dorzuć ziemniaka. Duś na małym ogniu przez 6 minut. Dodaj pora. Smaż przez parę minut. Doprowadź wywar do wrzenia, odcedź łodygi. Wlej do warzyw. Gotuj, aż zmiękną. Przed podaniem dosyp posiekane liście ziół i wyciśnij sok z limonki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE