Bulion z kaczki

Bulion z kaczki
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do garnka wrzuć kości kaczki, zalej je wodą i zagotuj. Pokrój w grube plastry cebulę, seler naciowy i główkę czosnku. Posiekaj szczypiorek i łodygę trawy cytrynowej. Przygotuj liście Kafiru. Gdy bulion zacznie wrzeć, usuń nadmiar tłuszczu i wrzuć wszystkie składniki. Dodaj trochę anyżu i goździków. Do tego odrobina kecapu manis i sosu sojowego. Zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny. Podawaj z listkami kolendry i odrobiną chilli.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE