Budyń mango

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kulinarne safari (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 6 łyżeczek żelatyny
- ¾ szklanki cukru
- 1 litr lodów mangowych
- 75 ml zagęszczonego mleka
- szklanka pokruszonego lodu
- 1 duże mango
- pokrojone w kostkę
Przygotowanie:
Mieszamy żelatynę w proszku z cukrem i wrzucamy na gotującą się wodę aż powstanie syrop. Powoli przelewamy do miski. Dodajemy lody mango i 75 ml zagęszczonego niesłodkiego mleka. Wrzucamy kostki lodu i pokrojone mango. Przekładamy do szklanek i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Desery
Kuchnia chińska
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze