Budyń mango

Budyń mango
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

  • 6 łyżeczek żelatyny
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 litr lodów mangowych
  • 75 ml zagęszczonego mleka
  • szklanka pokruszonego lodu
  • 1 duże mango
  • pokrojone w kostkę

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mieszamy żelatynę w proszku z cukrem i wrzucamy na gotującą się wodę aż powstanie syrop. Powoli przelewamy do miski. Dodajemy lody mango i 75 ml zagęszczonego niesłodkiego mleka. Wrzucamy kostki lodu i pokrojone mango. Przekładamy do szklanek i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE