Bruschetta z bobem

Bruschetta z bobem
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • świeży łuskany bób
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska
  • świeża mięta
  • tarty ser pecorino
  • świeżo mielony pieprz
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa extra vergine
  • duży tost z pszennego chleba

Kalkulator wag i miar

Przepis

Utrzyj w dużym moździerzu ząbek czosnku z dużą szczyptą soli morskiej i ok. 10 listkami mięty. Dodaj 2 garści bobu i rozgnieć na grube cząstki. Dodaj garść tartego pecorino, utrzyj lekko i dolej tyle oliwy i soku z cytryny, żeby bób zmienił się w gęstą, ale nie gładką pastę. Dopraw ją solą i pieprzem. Natrzyj tost przekrojonym ząbkiem czosnku, polej oliwą i podaj z porcją pasty z bobu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE