Brukselka z bekonem

Brukselka z bekonem
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 posiekane plastry bekonu
  • 450 g świeżej brukselki, usunięte zewnętrzne liście
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka świeżych liści tymianku, rozmarynu, oregano albo szałwii

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Smaż bekon w rondlu na średnim do silnego ognia, aż będzie brązowy i chrupki. Wlej nieco wody i dorzuć brukselkę. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką, duś przez 8 minut, aż brukselka stanie się intensywnie zielona i miękka. Dorzuć zioła, wymieszaj i podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE