Brownies potrójnie czekoladowe

Brownies potrójnie czekoladowe
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Brownie
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 370 g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 370 g masła
  • 6 jajek
  • 2 i pół filiżanki drobnego cukru
  • półtorej filiżanki przesianej mąki
  • filiżanka przesianego kakao
  • półtorej filiżanki posiekanej białej czekolady
  • półtorej filiżanki posiekanej mlecznej czekolady

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Gorzką czekoladę i masło stopić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem. Wlać do nich czekoladę stopioną z masłem. Dodać mąkę, kakao, białą i mleczną czekoladę. Wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 35-40 minut w temperaturze 180°C. Pokroić po wystygnięciu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA