Brownies potrójnie czekoladowe

Brownies potrójnie czekoladowe
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Brownie
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 370 g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 370 g masła
  • 6 jajek
  • 2 i pół filiżanki drobnego cukru
  • półtorej filiżanki przesianej mąki
  • filiżanka przesianego kakao
  • półtorej filiżanki posiekanej białej czekolady
  • półtorej filiżanki posiekanej mlecznej czekolady

Kalkulator wag i miar

Przepis

Gorzką czekoladę i masło stopić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem. Wlać do nich czekoladę stopioną z masłem. Dodać mąkę, kakao, białą i mleczną czekoladę. Wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 35-40 minut w temperaturze 180°C. Pokroić po wystygnięciu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE