Boudin blanc z grzybami

Boudin blanc z grzybami
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Grzyby pokroić na spore kawałki. Chleb namoczyć w mleku. Odcisnąć. Kurczaka pokroić i zmiksować, przyprawiając szczyptą soli. Dodać białka. Utrzeć na gładką masę. Zmniejszyć obroty. Stopniowo wlewać śmietanę. Dodać chleb. Miksować przez 30 sekund. Przełożyć masę do worka cukierniczego z długą końcówką. Napełnić owcze jelita. Związać je formując 4-6-centymetrowe kiełbaski. Włożyć kiełbaski do garnka. Zalać zimną wodą. Gotować na małym ogniu. Przed wyjęciem z wody odstawić na 5 minut. Odcedzić i osuszyć. Kiedy kiełbaski ostygną, usunąć skórkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć kiełbaski przez 2-3 minuty. Zdjąć z patelni. Zwiększyć płomień. Dołożyć odrobinę masła. Wrzucić grzyby. Smażyć po 3 minuty z każdej strony. Posypać solą, pieprzem i natką pietruszki. Dołożyć kiełbaski i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE