Boerenkool

Boerenkool
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Manic Organic (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 160°C. Jarmuż obrać z głównych twardych żył i drobno posiekać. Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki. Umieścić w dużym naczyniu żaroodpornym i zalać 1½ szklanki wywaru wołowego. Wsypać jarmuż, przykryć i wstawić do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie na ziemniaki położyć kiełbaski i wstawić do piekarnika na dalsze 15 - 20 minut. Po 10 minutach sprawdzić, czy nie brakuje płynu i jeśli potrzeba, dodać wywaru wołowego. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć z garnka kiełbaski, nakłuć w kilku miejscach i wstawić do piekarnika, żeby nie wystygły. Rozgnieść ziemniaki i jarmuż, doprawić solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA