Błyskawiczny majonez

Błyskawiczny majonez
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10

Przepis

Składniki:
2 jajka
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy Dijon
½ łyżeczki soli
szczypta białego pieprzu
1 ¼ szklanki oleju o naturalnym smaku

Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem ręcznym typu „żyrafa”. Majonez ubijany w ten sposób w robocie kuchennym nie wyjdzie, konieczna jest moc i szybkość blendera ręcznego. Aby majonez był gęstszy należy dodać więcej oleju. Jeśli ma być rzadszy można go rozcieńczyć odrobiną gorącej wody. Przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.


© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE