Błyskawiczne lody bananowe

Błyskawiczne lody bananowe
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Słodki James (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
1 godzina, 30 minut

Składniki:

  • 4 banany
  • obrane i pokrojone na kawałki
  • ¼ łyżeczki esencji waniliowej
  • 3-4 łyżki cukru
  • do smaku
  • 150 ml maślanki

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozłóż kawałki bananów na blasze i wstaw do zamrażarki. Pozostaw je tam do pełnego zamrożenia (około 1 godziny). Włóż banany do malaksera. Dodaj esencję waniliową, cukier i połowę maślanki. Włącz malakser i miksuj kilka chwil. Następnie, przy ciągle włączonym malakserze, wlewaj pozostałą maślankę cienkim, równomiernym strumieniem. Miksuj do uzyskania gładkiej, kremowej masy. Wstaw do zamrażalnika.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE