Błyskawiczna zupa pomidorowa

Błyskawiczna zupa pomidorowa zobacz Błyskawiczna zupa pomidorowa 2018-06-19 12:16:49
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 szklanki soku pomidorowego
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka utartego świeżego imbiru
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 4 goździki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka oliwy truflowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szklanki wody

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pokrojoną w talarki marchewkę wrzucamy do wody i gotujemy z cynamonem, goździkami, gałką muszkatołową i utartym imbirem przez ok. 5 minut. Następnie wlewamy sok pomidorowy, kaszę mannę i sól, gotujemy jeszcze 5 minut na małym ogniu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE