Bliny serowo-ziemniaczane

Bliny serowo-ziemniaczane
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmieszać kwaśną śmietanę i chrzan na jednolity sos. Odstawić. Ser pokroić w drobną kostkę. Z puree, mąki, musztardy i jaj zrobić ciasto. Formować placuszki, nadziać serem, spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym na zmieszanym tłuszczu. Podawać na sosie chrzanowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA