Bliny serowo-ziemniaczane

Bliny serowo-ziemniaczane
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zmieszać kwaśną śmietanę i chrzan na jednolity sos. Odstawić. Ser pokroić w drobną kostkę. Z puree, mąki, musztardy i jaj zrobić ciasto. Formować placuszki, nadziać serem, spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym na zmieszanym tłuszczu. Podawać na sosie chrzanowym.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE