Biszkopt dla Jamiego

Biszkopt dla Jamiego
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80
Trudność:
łatwe

Przepis


Składniki:
5 jaj
1 szklanka cukru kryształ
1 szklanka mąki tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku
2 łyżki octu

Do przełożenia:
500 ml śmietany ubitej kremówki 30 lub 36%
dowolne owoce
kolorowe kuleczki spożywcze
sok z buraków do zabarwienia śmietany
dwa opakowania rurek waflowych suchych lub nadziewanych oraz wstążka ozdobna około 120-150 cm

Przygotowanie:
Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę, następnie mąkę ziemniaczaną, proszek. Na koniec dwie łyżki octu, delikatnie wymieszać. Wylać do foremki wysmarowanej tłuszczem i tartą bułką. Piec około ... 30 min. Sprawdzić patyczkiem. Jeśli jest suchy, wyłączyć piekarnik. Gdy już mamy dwie wystudzone części biszkoptu, rozcinamy je na pół, nasączamy wywarem z kawy lub alkoholem lub czymkolwiek chcecie.


Agata Baranowska

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE