Bissara

Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Składniki:

  • 2 filiżanki łuskanego bobu
  • 6 filiżanek wody
  • czosnek
  • kmin rzymski
  • oliwa
  • sól
  • biały pieprz
  • czarna oliwka

Kalkulator wag i miar

Przepis

Podsmażyć czosnek na oliwie. Dodać kmin. Wsypać bób i zalać wodą. Przykryć, gotować, aż bób zacznie się rozpadać. Zmiksować, żeby zupa była gęsta i aksamitna. Przyprawić solą i białym pieprzem. Udekorować kminem, czarną oliwką i skropić oliwą. Jeść ciepłe.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE