Bielmik w stylu azjatyckim

Bielmik w stylu azjatyckim
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Cebulę drobno posiekać i przełożyć do wysokiego garnka. Dodać pomidory, imbir, cukier, rozgnieciony czosnek, ocet i chilli. Gotować na średnim ogniu przez ok. pół godziny, aż nieco zgęstnieje.
Rozgrzać olej we frytkownicy. Przed smażeniem rybę ponacinać. Następnie obtoczyć ją w mące i skrobi, a potem wrzucić do frytkownicy. Smażyć jakieś 5-8 minut, aż będzie złocista i przełożyć na talerz. Podawać z dodatkiem sosu z pomidorów i ćwiartką cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE