Biały omlet z zielonymi szparagami i serem bursztyn

Biały omlet z zielonymi szparagami i serem bursztyn
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 3 białka
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • masło do smażenia
  • sól
  • ½ pęczka zielonych szparagów
  • 1 plaster sera bursztyn

Kalkulator wag i miar

Przepis

Szparagi zblanszować na półtwardo. Białka ubić z odrobiną soli, dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Całość delikatnie wymieszać i wlać na rozgrzaną patelnię ze stopionym masłem.
Omlet przewrócić, ułożyć na nim szparagi, położyć ser, zawinąć w otwartą kopertę, przykryć pokrywką i dosmażyć.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE