Barszcz chrzanowy

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.26)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 0,5 kg białej kiełbasy
- wędzony boczek
- kawałek schabu z kością
- 1 duża cebula
- 3-4 ząbki czosnku
- 4 żółtka
- 2 łyżki mąki
- chrzan (ilość według uznania)
- kwaśna śmietana
- listek laurowy
- ziele angielskie
- pieprz
Przygotowanie:
Zagotować 3 l wody z kiełbasą, boczkiem, schabem, cebulą, czosnkiem i przyprawami. Gotować niezbyt długo, w czasie gotowania zdjąć szumowiny. Odcedzić wywar, mięsa zachować, pokroić w małe kawałki. W miseczce połączyć żółtka, mąkę oraz kwaśną śmietanę. Zahartować dodając do śmietany niewielkie ilości gorącego wywaru i mieszając połączyć z wywarem. Nie gotować. Dodać chrzan w słoiku do smaku. Przed podaniem podgrzać i dodać pokrojone na kawałki mięsa i jaja na twardo.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Potrawy wielkanocne
Kuchnia polska
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze